Fri fragt på alle ordre i DK

Kridthavet

 

 

Kridthavet er fortællingen om fantastiske livsformer der levede i havet for 66 millioner år siden og er indlejret i Stevns Klint mange lag. Stevns var dengang et dybt subtropisk urhav, fyldt med mikroskopiske kokolitter der svævede rundt og dryssede deres kalkskaller langsomt ned mod bunden, millionår efter millionår. Slammet blev til efterhånden til kridt, og kridtet blev med tiden visse steder 800 meter dybt og skabte det, der nu knejser som Stevns Klint.

Kridthavet er noget oprindeligt, noget uberørt, fra en fjern fortid. Livet i kridthavet udviklede og specialisere sig igennem millioner år og millioner af år. Det er dette urhav, som jeg finder fascinerende og inspirere mig til mine organiske keramiske fortællinger..

Min fascination og undren over klodens enestående skabninger under overfladen, levende som uddøde indgår i min fortælling om nutidens skrøbelighed. Jeg opfatter jorden som en levende organisme med en delikat og fin balance, som kræver menneskets omtanke. At tænke på at der i 2040 er mere plastik end fisk i verdenshavene, er en absurd tanke...Jeg ønsker med mine værker at henlede opmærksomheden på den skønhed rundt om os.

Stevns Klint er UNESCO verdensarv, fordi det er det bedste sted i verden at opleve sporene af et dramatisk kapitel i jordens historie. Det lille synlige lag, kaldet fiskeleret, markerer nemlig tiden for en epokegørende perioden i jordens historie, før og efter dinosaurer levede på jorden, da en kæmpe asteroide ramte jorden for 66 millioner år siden og udslettede over halvdelen af livet. Vi kan drage paraeller til nutiden, da vi står midt i en ny periode med masseudryddelse af dyrearter...